PLC alapú rezgésszint kijelző és vagy rezgésvédelmi rendszer

D3N-PLC


Kis és közepes gépek rezgésvédelmét megvalósító eszköz. Alkalmazható szimpla rezgésszint kijelzésre vagy tényleges védelmi rendszerként.


A rendszer alapja egy moduláris felépítésű PLC. Ennek köszönhetően széles körben alkalmazható gépvédelmi feladatok ellátására. Általános 4 csatornás védelmi rendszeren túl egészen a 28 csatornáig bővíthető. Szabványos 4-20 mA-es jelek fogadására és feldolgozására képes. A rendszerhez társítható rezgésgyorsulás rezgéssebesség, hőmérséklet, valamint az olajdiagnosztika olyan érzékelői melyek a működésük során a 4-20mA illetve a 0-10 V értéktartományt használják.

A PLC folyamatosan felügyeli a szenzorok által kiadott jelet. Gépegységekre specifikusan figyelmeztetési illetve riasztási határértékek adhatók meg. Az érzékelők jelei folyamatosan összehasonlításra kerülnek az előre definiált paraméterekkel, szinttúllépés esetén a rendszer, figyelmeztető illetve riasztási jel kiadására képes.

A PLC-hez csatlakozik egy HMI (Ember-gép kapcsolati eszköz) amelyen a felügyelt rendszer sémaképe megjeleníthető, a felügyelt, fontosnak ítélt paraméterek kiírathatóak. A felügyelt berendezés mellett a helyszíni kijelzés így megvalósítható. Szabványos 4-20 mA-es jelnek köszönhetően a rendszer képes adattovábbításra a helyi folyamatirányítási rendszer felé. A helyszíni kijelzésre szolgál továbbá egy fény és hangjelző oszlop amely figyelemfelkeltő hatású paramétertúllépés esetén.


A HMI eszköznek köszönhetően a rendszer alkalmas paraméterek naplózására, Ethernet kapcsolat segítségével egy külső adatbázisnak adatokat szolgáltathat a további feldolgozás érdekében (trendelemzés, paraméterek grafikonon történő megjelenítése). A HMI eszköz Ethernet kapcsolatának köszönhetően a trendek grafikonos megtekintése távoli asztalon keresztül egy külső számítógépen biztosítható.

A PLC további előnye hogy a folyamatirányítás felé történő adattovábbítás mellett tényleges beavatkozó szervként is alkalmazható, amennyiben a technológia lehetővé teszi a kritikus szint túllépése esetén leállíthatja a berendezést.

Tulajdonságok és előnyök

  • Rezgésszint kijelzés
  • Rezgésvédelmi funkciók ellátása
  • 4-20mA 0-10V értéktartományt használó érzékelők integrálhatósága (rezgésgyorsulás rezgéssebesség hőmérséklet olajdiagnosztika)
  • 28 csatornáig bővíthető rendszer
  • Gépegység mellett helyi kijelzés biztosítása (kijelző, fény és hangjelző oszlop)

Opciók

  • Külső adatbázisba paraméter letárolás
  • Grafikon kirajzoltatás, trendelemzés előkészítés

Műszaki információk:
Delta3N Kft. 1996-2023 © Minden jog fenntartva.
PDM-RCM Termográfia Termokamera - Wuhan Guide Gépvédelem Rezgés Ultrahang szivárgás
Delta-3N Kft. Kastély Mernye Kastély Szentgáloskér
Látogatott weboldalak készítése és keresõoptimalizálás