VM-7 monitorozó

A VM-7 felügyeleti rendszer úgy lett kialakítva, hogy alkalmas legyen a kritikus forgógépek rugalmas és könnyen konfigálható felügyeletére.

A hardver konfiguráció rugalmasságán túl felhasználó-barát kialakitásuak, a működési és az ellenőrző vizsgálatok a berendezés leállitása nélkül is elvégezhetők.

Mindegyik VM-7-es kártya függetlenül működik a többi kártyától és minden egyes méréshez különböző jelzési szintek állithatóak be. Mindegyik kártya 4 mérési csatornával rendelkezik (hőmérséklet mérésére alkalmas kártyán 6 csatorna található) és 6 relé kimenet van kártyánként. Továbbá egy 18 csatornás relé kártyával bővíthető a védelmi jelet képző relék száma. Valamennyi monitorozó kártya cserélhető.

A kártyák bufferelt jelkimenettel vannak felszerelve az előlapon található BNC-hez és a hátsó terminálhoz csatlakoztatva. Ez a megoldás lehetőséget ad a végfelhasználónak arra, hogy részletes vizsgálatokhoz adatgyűjtést végezzen rezgésanalizátor segítségével, beleértve a spektrumelemzést is, illetve on-line monitoring rendszerhez csatlakoztassa a jeleket.

Minden csatornán 4-20 mA-es jelkimenet is van. Ezek a jelek ráköthetők a helyi SCADA rendszerre, DCS-re, vagy PLC panelre. A bufferelt kimenti jel a rack terminál hátsó részén használható további adatfeldolgozásra és adatrögzítésre egy CMS rendszer architektúrában.
MCL 771 Trend megjelenítő szoftver:

A VM-7 kijelző nélküli felügyeleti rendszer. Az elülső panelon csak LED-es kijelzés található, amely az egyes funkciók működőképességét jelzi.
A megjelenítő szoftvert bármilyen számítógépre fel lehet telepíteni, amin Windows operációs rendszer található, vagy csatlakoztatható a panelhez  monitor is.

A szoftver alkalmas arra, hogy megjelenítsen akár több monitoron oszlopdiagramot, trendet, a berendezés beállításait. A trend-adatok számítógépen kerülnek rögzítésre és bármikor előhívhatók.
Modbus/TCP kommunikáció
A VM-741 kommunikációs modulban megtalálható egy modbus/TCP kommunikációs kimenet amihez csatlakoztatni lehet bármilyen DCS-t vagy PLC-t az adatok trendjének kijelzése, vagy operátori interfészbe integrálása céljából.
Rendszer felépítés:

Delta3N Kft. 1996-2023 © Minden jog fenntartva.
PDM-RCM Termográfia Termokamera - Wuhan Guide Gépvédelem Rezgés Ultrahang szivárgás
Delta-3N Kft. Kastély Mernye Kastély Szentgáloskér
Látogatott weboldalak készítése és keresõoptimalizálás